Flemming Vistisen giver taktstokken videre

14. marts 2021

Vistisens visionære visit varede 17 år

– Opera er ikke det, der rager længst op i kulturlandskabet i Midt- og Vestjylland. Vil man skabe forestillinger med sungne replikker, som folk i Humlum og Herning har lyst til at se og høre, skal de handle om noget, de kan identificere sig med. Det har jeg altid haft forståelse for, for jeg er selv vestjyde med krop og sjæl!

Sådan siger Flemming Vistisen på falderebet. Efter 17 år i spidsen for egnsteatret Operaen i Midten finder han tidspunktet inde til at takke af pr. 1. august. Ikke fordi han er kørt træt i hverken opera eller ensembleledelse, men han er fyldt 66 år, og nu vil han gerne prøve andre sider af tilværelsen af.

Teaterskole, involvering af børn og unge i opsætninger, internationale samarbejdsprojekter og ikke mindst musikdramaer, der i et nutidigt sprog tager fat i store emner som kærlighed, sex, identitet og religion. Det har Operaen i Midten spændt over og altid med en professionalitet, som hovedpersonens egen baggrund er et billede på. Flemming Vistisen er konservatorieuddannet i slagtøj og musikteori, og han tog en dirigentuddannelse hos The Royal Academy of Music i London med udmærkelse.

– I starten hed vi Musikdramatisk Teater, og det betegner meget præcist, hvad det er, vi gennem årene har søgt at udbrede kendskabet til og nyudvikle. Det har været modigt og visionært af de fire kommuner Ikast-Brande, Herning, Holstebro og Struer at støtte os økonomisk, men trods det er vi det egnsteater i landet, der har det mindste budget. Det har i den grad været udfordringen for Operaen i Midten at bruge så få penge som muligt på daglig drift og i stedet kanalisere det, vi har, over i at skabe nutidig scenekunst af høj kvalitet, siger Flemming Vistisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev