Nyheder

Nyhedsbrev juni 2024

Til Lands Og Til Vands: Sæsonkatalog 2024-25 Er Udkommet!

Nyhedsbrev maj 2024

Premiere, 20 års Jubilæum Og En Overraskelse

Nyhedsbrev april 2024

Kostumekreationer og Kultursamtaler: Kig ind i Don Giovanni's Verden

Nyhedsbrev marts 2024

Hjerteknusende Reality Opera efterfølger Blændende Oplevelser i Dark Room

Nyhedsbrev februar 2024

På onsdag den 7.2. kl. 19.00 tænder spotsene i de mørklagte rum, der danner rammen om den helt unikke opera, Dark Room.

Dark Room: Dragende. Skræmmende. 07. – 11. Februar.

Operaen DARK ROOM har premiere på Slagteriet i Holstebro onsdag den 7. februar

Nyhedsbrev januar 2024

GODT NYTÅR TIL JER ALLE! I det nye år er FÆLLESSKAB et af kerneordene for Operaen i Midtens aktiviteter. Vi er f.eks. med til at donere billetter til Danmarksindsamlingen ”Hjælp verdens sultne børn”, som sendes fra Holstebro, og vi har også indslag til Holstebros 750 års Byjubilæum. Men til næste år har vi også planer om at samle folk omkring os selv. Vi står nemlig overfor at igangsætte en venneforening til Operaen i Midten. Den glæder vi os meget til at få op at stå.

Nyhedsbrev december 2023

Julen nærmer sig, og vi vil starte med en opfordring til at udbrede kendskabet til operagenren ude omkring i de varme julestuer. Vi synes nemlig, at vi har nogle rigtig spændende forestillinger i foråret, der vil kunne vække glæde hos både gamle, unge og børn. Så tøv ikke med at tænke i opera-oplevelses-julegaver. Du finder links til julegavekøb nederst i Nyhedsbrevet.

Nyhedsbrev november 2023

Optagelserne til operafilmen Tryllefløjten er startet i Høje Taastrup her i oktober. 113 skolebørn deltager, så der er nok at se til for Operachef Freja Friberg Lyme, der instruerer operaen.

Opera for børn rammer biograferne for første gang.

Pressemeddelelse

Nyhedsbrev oktober 2023

Dejlig er vores Jord. Operaen i Midten arbejder for bæredygtighed, og vi er startet med os selv! År for år arbejder vi på at blive et så klima- og miljøansvarligt egnsteater som muligt. Læs i Nyhedsbrevet om vores lille bidrag til at bevare Jorden - så den også vil være et brugbart hjemsted for fremtidige borgere i verden. Og apropos nye verdensborgere, søger vi lige nu en barselsvikar. 😊 Husk også, at billetsalget er startet til vores juleoratorium Dejlig er Jorden. Få en smagsprøve på forestillingen længere nede i nyhedsbrevet, hvor link til billetkøb også findes.

Nyhedsbrev – september 2023

Efter vores succesfulde skovvandringsopera i august venter nu et efterår med turnéforestilling rundt i landet, inden julen synges ind i december med online Tryllefløjtefilm og med juleoratoriet Dejlig er Jorden i to kirker.

Nyhedsbrev – august 2023

Nu lakker sommerferien mod enden, men heldigvis er sommeren ikke helt forbi, og vi i Operaen i Midten er klar til at tilføre sensommeren kulturel skønhed.

Nyhedsbrev – juli 2023

Sommeren og sommerferien er ikke længere bare på trapperne, men står nu og banker på døren. I får lige en operahilsen med på vejen.

Nyhedsbrev – juni 2023

Næste måned byder på sang og fortællinger i gaderne i Struer og Brande, og så er næste sæson på trapperne!

Nyhedsbrev – maj 2023

April bød på opera i skoven, men 3 tanter fra gamle dage og en eventyrlig rejse med en god ven er maj måneds tilbud fra Operaen i Midten. Denne gang er målgruppen de små skoleklasser i alle de 4 kommuner, der ejer Egnsteatret Operaen i Midten.

Nyhedsbrev – april 2023

For Operaen i Midten er opera ikke bare klassisk opera, men et udgangspunkt for at skabe mange former for kulturoplevelser, hvor sang er inkluderet. Det er forestillingerne, beskrevet i dette nyhedsbrev, et levende bevis på, ikke mindst Deep Forest Opera Land, der byder på opera i skoven. Nok værd at bruge nogle timer af sin påskeferie på.

Nyhedsbrev – marts 2023

Paradisets Have kunne være hurtig sammenskrivning af marts måneds tilbud fra Operaen i Midten. I næste uge er det nemlig blevet tid for premiere på Babyoperaen Mors Have og dernæst følger den tværkunstneriske forestilling Fools' Paradise. Det er forestillinger vi glæder os til at opføre! Ellers byder nyhedsbrevet på en fortælling om februar måneds Musikalske Møder i Mørket - 3 gode oplevelser.

Nyhedsbrev – februar 2023

Selvom det er svært at tro på lige nu, er foråret faktisk på vej. I hvert fald er Operaen i Midten godt i gang med forårssæsonen. Forestillingen "Trouble in Tahiti" blev således opført i Struer først i januar, og billetsalget er startet på flere andre forestillinger, som I også kan læse om i dette nyhedsbrev. Derudover har vi nu fået MobilePay! Det kan bruges til flere gode ting. 😊 Læs sidst i Nyhedsbrevet.

Nyhedsbrev – januar 2023

Håber, I er kommet godt ind i det nye år! I månedens nyhedsbrev giver vi indblik i årets første forestilling "Trouble in Tahiti", der spiller i Folkets Hus i Struer. I kan derudover læse om arrangementet "Musikalske Møder i Mørket", der er en invitation til en snak om kultur. Vi fortæller også om de kommende forestillinger babyoperaen "Mors Have" og "Fools' Paradise". Endelig byder vi velkommen til vores nye kommunikationsmedarbejder.

Premiere: Drot og Marsk i særlig streamingversion til børn

Skolebørn over hele landet kan nu streame en helt særlig produktion af den danske nationalopera ’Drot og Marsk’. Formålet er at åbne operaens fortryllende verden for de yngre generationer.

Nyhedsbrev – december 2022

Vi inviterer på julehygge på Nr. Vosborg, introducerer vores december julelåger og tager allerede hul på næste års forestillinger. God jul og godt nytår!

Snart kan skolebørn opleve særlig streamingudgave af dansk nationalopera

Fra den 14. december kan skolebørn over hele landet streame en helt særlig produktion af den danske nationalopera ’Drot og Marsk’. Formålet er at åbne operaens fortryllende verden for de yngre generationer.

Nyhedsbrev – november 2022

Inden længe har Nattergalen premiere og du har mulighed for at vinde to fribilletter! Vi inviterer også til julehygge og så søger vi faktisk en mere på holdet i Operaen i Midten. Læs mere her.

Kommunikationsmedarbejder søges!

Vi søger en kommunikationsmedarbejder, som kan arbejde selvstændigt og kreativt. Deadline 23. november 2022.

Nyhedsbrev – oktober 2022

Vi har meget at se frem til - vi starter prøver på Nattergalen, holder gyselig halloween på Slagteriet og filmer opera på Spøttrup Borg. Og så har vi fået smukkeseret vores bil!

Nyhedsbrev – september 2022

Vi har afsluttet Romeo & Julie og Operatimen i forbindelse med Herning Opera Festival. Læs her også om de flotte kostumer, som seks VIA Fashion Design elever har produceret i forrige måned samt hvor og hvornår vi annoncerer vinderen af Babyopera-konkurrencen.

Nyhedsbrev – august 2022

I dette nyhedsbrev inviteres du til åben prøve på Romeo & Julie og to vindere af billetter til Nattergalen er fundet! Deadline for ansøgning til Babyopera nærmer sig og så ser vi tilbage på en succesfuld Byvandring i Holstebro.

Nyhedsbrev – juli 2022

Vil du producere en babyopera sammen med os? Så læs mere her! I dette nyhedsbrev kommer vi også omkring sæsonens første store produktion: Romeo & Julie, der spiller på Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum i Herning. Du kan også vinde to billetter til Nattergalen, der sættes op i november.

Nyhedsbrev – juni 2022

Læs hvordan biller og blade bliver til scenografi på vores familieforestilling Nattergalen og tag med på Byvandring i Holstebro med 3 opera sangere og en guitarist.

Nyhedsbrev – maj 2022

Månedens nyhedsbrev byder på en ny identitet for Operaen i Midten - præsentation af nyt logo, ny hjemmeside og det nye sæsonprogram. Derudover laver vi i maj både Klimasalon med fokus på bæredygtig scenekunst og en babyopera for de helt små.

Nyt sæsonprogram ude nu

Operaen i Midten indleder sæsonen før tid og kan præsentere et program for 22/23, som når større højder end nogensinde før i egnsteatrets 18 årige levetid.

Over 700 børn til opera

Over 700 skoleelever fra 12 forskellige skoler i Struer, Ikast-Brande, Herning og Holstebro kommuner oplevede i marts måned Operaen i Midtens forestilling ”Er Gud Hjemme?”, der spillede 11 lukkede forestillinger for skoleklasser op til 7. klasse.

Ny branding, samme værdier

Operaen i Midten har i 2022 fået nyt logo, ny hjemmeside og ny branding.

Det Kongelige Teater på besøg i Operaen i Midten

Omkring 400 glade skolebørn fra Holstebro havde i dag fornøjelsen af at opleve Det Kongelige Teater's PixiOpera 'Papageno og Papagena.'

Operachef Freja Friberg Lyme fortæller om bæredygtighed inden for scenekunst

Færch Fonden har været forbi i vores nye lokaler på Slagteriet i Holstebro til en samtale med operachef Freja Friberg Lyme

Operaen i nye lokaler

Operaen er flyttet til Slagteriet Holstebro og glæder sig til at samarbejde med de andre institutioner på det gamle slagteri

Fortælling om Rumleskaft vises for mere end 400 skolebørn

Operaen i Midtens tre faste sangere og en dygtig guitarist er blevet mødt med stor glæde blandt børnene på de Midtjyske skoler

Operaen i Midten får besøg af to gæstespil

I denne uge har Operaen i Midten besøg af to gæstespil, Figaros og Teater ZeBU, som begge skal spille for hundredevis af skolebørn i det Midtjyske.

Operaen i Midten med til indvielsen af Black Circle

Operaen i Midtens faste kunstnere besøgte åbningceremonien af Black Circle med eventyret om Rumleskaft

Lars Ole Bonde, ekspert i Bent Lorentzen

Der venter musikelskere en god overraskelse ved premieren på forestillingen Den Stundesløse på fredag d. 27. august

En af Danmarks bedste

En af Danmarks absolut bedste dansere og koreografer, Morten Innstrand, arbejder i øjeblikket med skuespillere og sangere til forestillingen Den Stundesløse i Holstebro.

Freja Friberg Lyme – den nye operachef

Efterfølgeren for Flemming Vistisen er som leder indstillet på at udnytte synergien fra fire midt-vestjyske kommuner og et lydhørt erhvervsliv til at skabe musikforestillinger for alle 

Operaen i Midten og næste generation af operasangere

Operaen i Midtens placering i det danske kulturliv er på mange måder særegen og påkrævet

Efter 17 år som operachef

Flemming Vistisens smukke afrunding som operachef for Operaen i Midten efter 17 år

Over 20.000 deltog i sangen

Egnsteatret Operaen i Midten fik succes med at gå online med et nyt tiltag

Flemming Vistisen giver taktstokken videre

Manden, der om nogen har udviklet og ledet Operaen i Midten mener, at han godt kan være bekendt at overlade taktstokken til andre efter 17 år

Tilmeld dig vores nyhedsbrev