Nyhedsbrev marts 2024

1. marts 2024

Åben prøve på Don Giovanni 

Operaen som du kender den – og så alligevel ikke helt …

En fantastisk tid med forestillingen Dark Room er forbi, og vi er allerede godt i gang med næste projekt, operaen Don Giovanni. Don Giovanni er en klassiker, der i vores version byder på både tradition og fornyelse, da den er nyfortolket og forkortet i en moderne opsætning. Handlingen foregår således i et realitymiljø, hvor flirt, forførelse og knuste hjerter er centrale emner – som de også er i den klassiske Don Giovanni.

Operaen har premiere den 4. maj i Struer, men inden da vil vi gerne indbyde publikum til at komme til gratis åben prøve den 10. april kl. 10 i Huset no. 7, Nørregade 7, 7400 Herning.

Cilius og Hammer - og Zerlina

28. februar optrådte Frederik Cilius og Mathias Hammer på VIA University College med deres foredrag “500 års musikhistorie på 5 kvarter”. En forrygende musikalsk rejse krydret med ikke så lidt humor. 😊

Efter foredraget sang Mariann Mikkelsen Zerlinas arie fra Don Giovanni. Både foredrag og operaindslag vakte begejstring hos de 380 publikummer, hvilket tydeligt kunne høres på styrken af applausen.

Mariann Mikkelsens optræden kan ses i videoen og er en smagsprøve på selve operaen, der spiller 4.-5. maj i Struer og 10.-12. maj i Herning.

Anmeldelse af Dark Room

Den elektroniske opera Dark Room spillede på Slagteriet i Holstebro fra den 7. – 11. februar. Det var en oplevelse, der ramte alle sanser, så det var nærmest umuligt ikke bare at være tilstede i det nu, der udspillede sig i de forskellige rum.

Noget af det bedste var, at operaen skabte begejstring hos alle aldre fra unge helt først i 20’erne og op til ældre langt over 70!

Her følger udsnit og citater fra anmeldelser i forskellige medier og blandt publikum:

Anmeldelse fra Iscene.dk:

”En tur gennem sanseindtryk. [..]
Og så er der de to sangeres markante stemmer. Nana Bugge Rasmussens lyse, viltre mezzosopran, der blander sig kontrastfuldt med Jakob Bloch Rasmussens beroligende, dybe baryton. For ikke at tale om den sjælsvibrerende dybe tone, der leder frem mod forestillingens finale og sikrer, at ingen blandt publikum kan gå uberørte hjem efter turens sansebombardement.

Der er ingen tvivl om, at mørke ikke længere bare er mørke efter en tur i Dark Room.”

******
Læs hele anmeldelsen her: www.iscene.dk/2024/02/09/dark-room-en-vandring-gennem-konstraster/

Anmeldelse i Operamagasinet Ascolta:

”Musikalsk er der både dunkende rockkoncert og operasang med duetter, som leder tanken hen på West Side Story [..]. De to smukke stemmer matcher fint med elektronikken. [..]

Denne deltager fik [..] trang til at smutte ind i det mørkekammer, hvor man kan fremkalde håbet og alle de gode minder, som en filmrulle også kan indeholde! Så absolut en forestilling som gør indtryk!”

******
Læs hele anmeldelsen her: www.operaensvenner.dk/dark-room-paa-operaen-i-midten/

Publikumsanmeldelser

“Det var fantastisk!! Vi vil ind at se den igen!! Vi anede slet ikke, at I også lavede sådan noget. Spændende blanding af opera og noget helt andet musik”. Veninder i 40’erne

“Vi har set mange klassiske operaer, men Dark Room var en helt ny oplevelse for os, og den var virkelig god! Det var især kvinden i spejlrummet, der rørte os, men det var også fascinerende med saunarummet, hvor de medvirkende gik rundt imellem os”.  Ægtepar i 60’erne

“Man bliver suget ind og kan ikke andet end at være 100 procent til stede i forestillingen”. Sagt af ung kvinde

”… , det er fedt, at vi har et eksperimenterede opera-egnsteater i byen. Det er da faktisk lidt vildt i lille Holstebro, ikke?”.  Kommentar på Facebook

Open Call - Evighedsscenografien

Deadline på vores konkurrence, om en idé til vores nye bæredygtige scenografi, blev nået i fredags den 1. marts.

Der er indkommet 11 forslag, og vi glæder os meget til at se dem igennem og finde frem til vinderen. Vinderen annonceres den 1. april og vil få overrakt 100.000 kr. til vores Sæsonlancering d. 31. maj.

Sæsonprogram 2023-24

Læs her om hele sæsonens forestillinger og arrangementer.

Støt os gerne! Vi siger tusind tak!

Operaen i Midten er et lille egnsteater, så støt os gerne med et valgfrit beløb!

Vi siger TUSIND TAK for de små og store beløb, der allerede er kommet ind. Det betyder utroligt meget for os, at I har lyst til at støtte os!!

Hvis man giver mere end 500 kr. får man en ”Operaen i Midten – mulepose” med indhold af forskelligt merchandise. 😊 Hvis man i den forbindelse har lyst, kan man få sit navn med på hjemmesiden som sponsor – men man kan også bare give en tyver anonymt. Alle beløb er velkomne!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev