Nyhedsbrev – september 2022

7. september 2022

Kære publikum,

Så er sæsonen skudt godt i gang! Det har været en fornøjelse at starte ud med klassikeren Romeo & Julie, der minder os om, at vigtigst af alt er kærlighed. Vi har været utrolig glade for de reaktioner, mails og kommentarer vi har fået fra publikum.

Nu glæder vi os til at fortsætte med andre spændende projekter, som I kan læse mere om her i nyhedsbrevet eller i vores sæsonprogram.

– Freja Friberg Lyme, operachef

Se hele sæsonprogrammer 2022/2023 her

Operatimen
Med udgangspunkt i Romeo & Julie, har vi desuden været ude på Gullestrup Skole, Kibæk Skole og Den Jyske Sangskole med en række workshops, der introducerede eleverne for de forskellige elementer i skabelsen af en opera. De fik således både prøvet at instruere, at synge og forstå det musikalske tonesprog samt de fysiske, æstetiske elementer som scenografi og kostumer. Desuden lærte eleverne en korsats fra operaen, som de sammen med alle solisterne fremførte til Herning Opera Festivals Åbningskoncert.

Operatimen er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens Huskunstnerordning og er et samarbejde med Den Jyske Sangskole.

VIA elever designer kostumer

I starten af august oprettede vi, i samarbejde med VIA University College Fashion Design, et valgfag med seks studerende, som skulle designe og producere bæredygtige kostumer til familieforestillingen Nattergalen. De seks studerende, Frederikke Binder, Mette Jeppesen, Eva Stisen, Emma Aale, Jessica Skov Damgaard og Caroline Tolstrup, har skabt fantastisk smukke kostumer, som vi glæder os til at vise for jer.

Kostumerne er udelukkende lavet af materialer fra Operaen i Midtens lager samt genbrugsmaterialer. Det har været en legende proces med kyndig vejledning af VIAs undervisere og kunstnerisk sparring fra Karin Sjöholm, der er instruktør på forestillingen.

Familieforestillingen Nattergalen med musik af Igor Stravinsky spiller d. 19. og 20. november 2022, kl. 15:00 på Musikteatret i Holstebro.

Køb din billet til Nattergalen her

Drot og Marsk

Vi er i fuld gang med en ny fortolkning af Drot og Marsk, i samarbejde med Opera Hedeland, der skal blive til en operafilm.

Filmen optages i slutningen af september på Spøttrup Borg, og i december inviteres alle landets folkeskoler til at streame den, så filmen på en og samme tid vil være en historietime og en introduktion til opera, scenekunst og musik.

Og vinderen er...

Vi vil gerne takke for alle de gode tanker der er gjort og ansøgninger der er blevet sendt ind i forbindelse med vores baby opera konkurrence. Vi har nydt at læse hver og en af dem.

Husk at følge vores Facebook, hvor vi i starten af oktober offentliggør vinderen af konkurrencen.

Find vores Facebook her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev