Nyhedsbrev – juni 2023

4. juli 2023

Så er der opera i gaderne og sæsonlancering for 2023-24!

Glæd jer til programmet med næste sæsons forestillinger

Sæsonlancering - Glæd jer til sæson 2023-24

Nu er Sæsonprogrammet i trykken, og lige straks kommer forestillingerne i sæson 2023-24 på hjemmesiden og på de sociale medier. SÅ HOLD ØJE og spred gerne rygtet om, at man får 20 % rabat på første billetkøb, hvis man tilmelder sig nyhedsbrevet via vores hjemmeside: www.operamidt.dk.

De trykte programmer kommer til at ligge på biblioteker, borgerservice, kulturinstitutioner og mange andre steder, hvor man har ro til eller brug for at sidde og blive inspireret.

Vi har dog allerede taget lidt forskud på festlighederne – og du kan nu booke din GRATIS BILLET til Byvandringer i Struer og Brande. Den 24.-25. juni kl. 10 og kl.13 er der således rundtur i Brande med opera og fortællinger ud fra temaet GAVLMALERIER, og den 4. + 5. juli ligeledes kl.10 og kl. 13 i Struer, kan man opleve sang og historier med udgangspunkt i emnet LYDENS BY.

Opera og fortællinger i sommerbyerne

Ny administrativ leder i OiM

Der er også en nyhed fra vores egen verden. Ditte Troldtoft, der har været producent hos Operaen i Midten siden 2020, er nemlig blevet forfremmet til administrativ leder fra den 1.4.2023. Freja Friberg Lyme er naturligvis stadig operachef, men nu er der så meget aktivitet i operaen, at det giver mening at udvide ledelsen.

Så tillykke til Ditte – og alle os i Operaen i Midten – med den nye stilling. 😊

Ditte Troldtoft, ny administrativ leder i Operaen i Midten

HISTORIEN OM V - En tankevækkende historie

I maj måned havde vi to gæstespil. Det første var fra Musikteatret SAUM, der havde 4.-9. klasserne i Operaen i Midtens 4 støttekommuner som målgruppe.
Det var en meget stærk forestilling, som det var svært ikke at blive berørt af. En pige mistede sin far, men hun mødte drengen V, og sammen rejste de ud i verden for at finde pigens far og bringe ham tilbage. På denne eventyrlige rejse udsatte mange fremmede væsener dem for forskellige prøvelser. De så hele tiden skyggen af faderen og til sidst fandt de ham – men alt blev alligevel ikke, som de håbede på.

Selvom forestillingen indimellem var mere symbolsk end direkte forklarende, forstod børnene forestillingens essens og stillede mange dybsindige spørgsmål i den efterfølgende spørgerunde. De gik derfra med stof til eftertanke

Forestillingen “Historien om V” rørte alle i salen

TANTERNE - Sjov og sang for de små

Forestillingen TANTERNE var en mere lys og let fortælling. Denne gang var det en skole- og børnehaveforestilling op til 3. klasse.

De tre tanter, tante Grøn, Tante Brun og Tante Lilla mister deres lille hund Prik, og så gik jagten ellers over stok og sten og å, for at finde deres kære, bortløbne lille hund. Det lykkedes, og alle blev glade.

Forestillingen var en SKOLEOPERA, der bragte Elsa Beskows gamle børnebøger til live med skuespil og kendte melodier. Tre sangere, en pianist og en tøjhund tryllebandt børnene i fulde sale i Thyholm, Ikast, Brande og Holstebro.

Tante Grøn, Tante Brun og Tante Lilla

Tak for milde maj! - Og nu er det sommer! 😊

Vi sidder dog ikke stille, så der kommer Nyhedsbrev i både juli og august med blandt andet teasers om næste sæson.

Har du lyst til at støtte os?

Operaen i Midten er et lille egnsteater, så støt os gerne med et valgfrit beløb!

Vi siger TUSIND TAK for de små og store beløb, der allerede er kommet ind. Det betyder utroligt meget for os, at I har lyst til at støtte os!!

Hvis man giver mere end 500 kr. får man en ”Operaen i Midten – mulepose” med indhold af forskelligt merchandise. 😊 Hvis man i den forbindelse har lyst, kan man få sit navn med på hjemmesiden som sponsor – men man kan også bare give en tyver anonymt. Alle beløb er velkomne!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev