Nyhedsbrev – februar 2023

4. juli 2023

Forårets billetsalg er sprunget ud!

Man kan nu købe billetter til Mors Have og Fools’ Paradise samt tilmelde sig Musikalske Møder i Mørket.

Musikalske Møder i Mørket

I løbet af februar måned 2023 vil der på forskellige lokationer afholdes arrangementer, hvor kulturinstitutioner og kulturmennesker mødes på forskellig vis. Vi kalder det Musikalske Møder i Mørket, og der er nu åbnet op for tilmelding til 2 af arrangementerne. Kulturglimt på biblioteket kræver bare, at man møder op!

8. februar kl. 17-21.30
Musikalske Møder i Mørket på Nr. Vosborg.
En ”samtalesoiré på vestjysk”. Vores emne denne dag vil være kulturens betydning for vores sundhed. Oplæg ved Peter Thybo om ”Kunsten at leve”. Peter Thybo er en af landets førende eksperter inden for mental sundhed og sundhedspædagogik. Soiréen byder også på en guidet gåtur og ikke mindst en salon med musikalske indslag og en bid mad! Og det koster ikke noget!

Det er gratis at deltage og tilmelding er efter først-til-mølle princippet til mail@operamidt.dk

Den 10. februar kl. 17.20, 18.15 og 18.50
Kulturglimt på Holstebro Biblioteket.
Operaen i Midten glæder sig til at bidrage med 3 smagsprøver på glitrende operaglimt til at oplyse denne mørke vinternat med kulturel magi på biblioteket.

Det er gratis at deltage. Bare mød op!

28. februar: 17-18.30
I samarbejde med Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter inviterer Operaen i Midten til dialog på kryds og tværs af mennesker, brancher og institutioner. Emnet denne dag er Børn og Kultur.

Thomas Antunes, Kultur- og fritidschef i Struer Kommune, vil fortælle om, hvordan kommunen arbejder med børnekultur, og Isa Paludan Asboe, Sound Art Lab, vil holde et oplæg om, hvordan de arbejder med workshops om børn og lyd.

Det er gratis at deltage og tilmelding er efter først-til-mølle princippet til mail@operamidt.dk.

Musikalske Møder i Mørket

Som mange nok har mærket, er vi gået en mørk tid i møde. Men i Operaen i Midten synes vi ikke at vi skal gå i hi og vente på forårets indtræden – tværtimod. Vi synes, at tiden er inde til at mødes og have dialoger om større tematikker. Derfor har vi taget initiativ til konceptet “Musikalske Møder i Mørket”, hvor vi kommer ud til forskellige lokationer i vores fire kommuner og snakker om kultur i forskellige formater.

På vores hjemmeside, kan du se og læse nærmere om hvornår og hvad der bliver drøftet de forskellige dage.

Find ud af mere her

Mors Have - opera for babyer

Operaen i Midten inviterer babyer og deres forældre til en sanselig operaforestilling. ’Mors Have’ er en oplevelse af at være inde i livmoderen omsluttet af tekstiler og bløde stemmer. Herfra har barnet plads til at gro og blive klar til at møde den store nye verden, der venter udenfor.

Rammerne er en tryg og magisk ammestue, hvor babyer og forældre sammen oplever opera, der taler til barnets følsomme sanser. Historien underbygges af smuk musik af harpe, cello og sang.

Babyer er gratis og en voksen billet koster 50 kr. Billetter sættes til salg snarest – hold øje med vores hjemmeside for mere info.

Læs mere om Mors Have her

FOOLS' PARADISE

Forestillingen FOOLS’ PARADISE er inspireret af figurerne i Michael Kviums kunst. Det er en æstetisk billedrig og tværkunstnerisk iscenesættelse om menneskelig ondskab, dårskab og egoisme.

Figurerne i dette farverige, komiske og smertefulde univers skabes på scenen med proteser, make up, forvredne kroppe, rædbrækkende performance og menneskestore dukker. Hele det univers Kvium har skabt er blevet så genkendeligt og ikonisk, at det i sig selv er blevet mytologisk, ligesom hans figurer ligner mytologiske væsner. Det er et univers, som er urinstinktivt i al sin dyrisk fysiske og mentale deformitet.

Er din nysgerrighed også blevet pirret? Så læs mere på vores hjemmeside – billetterne sættes snart til salg.

Læs mere om FOOLS’ PARADISE her

Nyt ansigt i Operaen i Midten

Fra 1. januar 2023 blev Operaen i Midten udvidet – nemlig Hanne Sommer, som er blevet ansat som kommunikationsmedarbejder. Og det er vi utrolig glade for!

Byd Hanne varmt velkommen til Operaen i Midten. Du kan kontakte hende på telefon 40 52 04 25 eller email hanne@operamidt.dk

Se vores sæsonprogram her!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev